Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy połowę masła, wsypujemy pół szklanki cukru, wlewamy połowę mleka. Gotujemy mieszając.Odstawiamy do wystudzenia, potem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i pół szklanki mleka w proszku. Mieszamy.
Do drugiego garnka wkładamy pozostałe masło, wsypujemy cukier, dodajemy kakao i wlewamy resztę mleka. Gotujemy. Po wystudzeniu dodajemy mleko w proszku. Mieszamy.
Wafle smarujemy na przemian; raz jasną raz ciemną masą.
Gotowe wafle kroimy w prostokąty lub trójkąty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Świetny pomysł,zrobię takie wafle
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !