Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki biało-czarne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 1 szkl
mleko 2% 1/2 szkl
mleko w proszku 1 szkl
kakao 2 łyżeczki
kwadratowe wafle 1 paczka
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki biało-czarne

Do garnka wkładamy połowę masła, wsypujemy pół szklanki cukru, wlewamy połowę mleka. Gotujemy mieszając.Odstawiamy do wystudzenia, potem dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i pół szklanki mleka w proszku. Mieszamy.
Do drugiego garnka wkładamy pozostałe masło, wsypujemy cukier, dodajemy kakao i wlewamy resztę mleka. Gotujemy. Po wystudzeniu dodajemy mleko w proszku. Mieszamy.
Wafle smarujemy na przemian; raz jasną raz ciemną masą.
Gotowe wafle kroimy w prostokąty lub trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.02.2012 19:09
fajny deser
marta1371 14.05.2011 16:21
Świetny pomysł,zrobię takie wafle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak