Sposób przygotowania

Ubijamy białja ( ze szczyptą soli) na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać , dodać żółtka i jeszcze chwilkę ubijać. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać (robiąc ruchy łyżką do góry). Przelać ciasto do formy wysmatowanej wcześniej tłuszczem i opsypanej bułką tartą. Piec biszkopt około pół godziny w temp 180*. Po upieczeniu poczekać, aż ostygnie i przekroić na pół.Jedną połowę pokruszyć drugą smarujemy dżemem. Do posmarowania wykorzystujemy połowę dżemu. Możemy użyć np. dwóch dżemów jednego do posmarowania drugiego do masy, wtedy wykorzystujemy z każdego pół słoiczka. Polecam truskawkowy lub wiśniowy. Margarynę ucieramy dodajemy kakao, ucieramy i dodajemy dżem oraz sok z cytryny. Do tego dodać pokruszone ciasto i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Masą posmarować bziszkopt który smarowaliśmy dżemem. Na masę wylewamy polewę i posypujemy wiórkami. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Oj, narobiłaś mi ochoty na taką bajaderkę :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dawno nie jadłam bajaderki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ŚWIETNA,MUSZĘ JA ZROBIĆ:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Twoja bajaderka to taka bogata:) ja robię na herbatnikach- mniej pracochłonna.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ale pychota!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !