Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 3 łyżki
mleko 100 ml
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bananowe

Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz jajka. Dolać mleko, dosypać mąkę wymieszana z proszkiem i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem trzymać w cieple,żeby nie zrobiły się gumowate. Podawać z cynamonem albo słodkim syropem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.10.2016 22:33
świetnie smakują
Megi 21.05.2015 09:47
dzisiaj mam ochotę właśnie na takie pyszne placuszki
Motorek 29.09.2013 10:48
fajny przepis
gacopierz23 03.12.2012 17:17
świetne wykorzystanie banana
Mariusz10 26.06.2011 23:58
lubię takie
monika154 20.06.2011 08:04
pyszności
MAR3STA 01.03.2011 19:52
świetnie smakują;)
ewasylwia 28.02.2011 17:05
to coś dla mnie pyszne
patusia 28.02.2011 14:27
zapowiadają się pysznie :)
Nina7 28.02.2011 14:08
na pewno są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak