Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, jajka, szczyptę soli, wino i wodę i zarobić ciasto. Zawinąć w ściereczkę i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godz. Po godzinie rozwinąć, rozwałkować, złożyć w kopertę, zawinąć w ściereczkę i znów odłożyć do lodówki. Czynność tę powtarzać 3 razy. Z tego ciasta przygotowywać paszteciki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na ciasto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    będę musiała spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciasta na winie jeszcze nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !