Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z gotowanych jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
szczypiorek usiekany 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z gotowanych jajek

Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Jajka gotowane bardzo drobno posiekać, dodać surowe jajka, odciśniętą bułkę, śmietanę, cebulę, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Masę dokładnie wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.11.2013 17:28
Fajny pomysł.
Ewelina38 19.11.2013 10:27
uwielbiam je :)
RenataZ-et 15.11.2011 17:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak