Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowa sałatka z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2-3 łodygi
gruszki 2 szt
sok gruszkowy 0,5 szklanki
ocet jabłkowy 2-3 łyżki
olej z pestek winogron 2 łyzki
ser pleśniowy 1 łyżka
czarny pieprz swiezo zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowa sałatka z selerem

Ocet starannie połączyć z olejem. Łodygi selera naciowego obrać z grubych włókien, pokroić w plasterki. Gruszki bez obierania, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ”zapałkę”, wymieszać z selerem, skropić mieszaniną octu i oleju. Ser wymieszać z sokiem gruszkowym, przyprawić pieprzem. Dodać do gruszek i selera, delikatnie zamieszać. Przed podaniem sałatkę wstawić na 15 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak