Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać umyć gotować w osolonej wodzie, ostudzić zemleć, dodać jajka masło i tyle mąki by dało się zagnieść miękkie ciasto, przyprawić solą i pieprzem i gałką muszkatołową, rozwałkować. Kiełbasę pokroić na kawałki każdy owinąć ciastem dokładnie zlepić. Olej rozgrzać włożyć kiełbaski smażyć na rumiano zdjąć osączyć z tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !