Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa parzona w koszulce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała parzona 3/4 kg
ziemniaki 3/4 kg
jajko 4 szt
masło 2 łyżki
mąka 3/4 szkl
olej 2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa parzona w koszulce

Ziemniaki obrać umyć gotować w osolonej wodzie, ostudzić zemleć, dodać jajka masło i tyle mąki by dało się zagnieść miękkie ciasto, przyprawić solą i pieprzem i gałką muszkatołową, rozwałkować. Kiełbasę pokroić na kawałki każdy owinąć ciastem dokładnie zlepić. Olej rozgrzać włożyć kiełbaski smażyć na rumiano zdjąć osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 28.01.2013 22:30
Super
Seba 04.11.2011 11:24
fajne
Wafelek2601 21.10.2011 00:04
pycha
Motorek 10.06.2011 23:33
super
Monika193
Monika193 26.04.2011 16:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak