Sposób przygotowania

Miękkie masło ucierać najpierw z cukrem,potem dodawać stopniowo po jednym żółtku,po łyżeczce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i na koniec wbić całe jajko i wsypać resztę mąki.W makutrze ciasto trzeba ucierać przynajmniej przez 25 minut,mikserem około 12 minut.Jabłka obrać ze skórki,pokroić w ósemki.Skropić alkoholem,opruszyć cynamonem.Ciasto przełożyć łyżką do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy,wygładzić powierzchnię i ułożyć jabłka.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.Piec około 35 minut(ciasto nie powinno być wyższe niż 1,5-2 cm).Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !