Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać pokroić w kawałki, boczek pokroić w plastry, włoszczyznę i boczek włożyć do garnka zalać wodą i gotować na małym ogniu ok 40 min, boczek wyjąć wywar przecedzić, masło stopić wsypać mąkę mieszając podsmażyć, zasmażkę wymieszaj z wywarem, dodać chrzan śmietanę przyprawić. Boczek pokroić w paseczki zrumienić na patelni włożyć do zupy, na koniec posiekaną pietruszkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam chrzan
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe, takiej jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    super, ale ona musi być aromatyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !