Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kociołek do syta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
pieczarki 0.5 kg
cebula 3 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sos słodko-kwaśny 1 szt
ogórki konserwowe 7 szt
ryż 2 szt
czosnek 2 szt
przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
mąka 3 łyżki
olej do smażenia 0.5 szkl
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kociołek do syta

Filety kroimy w cienkie paski,posypujemy przyprawą do kurczaka i smażymy 10minut na oleju.Przekładamy do garnka.Ryż gotujemy,odcedzamy.Pieczarki i cebulę kroimy,smażymy 15minut i dodajemy do mięsa.Papryki oczyszczamy,kroimy w paski i smażymy 15 minut.Posypujemy mąką i przekładamy do mięsa.Dodajemy sos słodko-kwaśny,kostkę bulionową,przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.Wlewamy tyle wody,aby potrawa nie była zbyt rzadka.Gotujemy 10minut.Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i pokrojone w paski ogórki.Gotujemy 15minut.Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 11.01.2012 12:51
super propozycja na sycący obiad:)
Krystyna32 28.02.2011 11:55
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak