Sposób przygotowania

Filety umyć i delikatnie zbić tłuczkiem, natrzeć rozmarynem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać masło razem z oliwą, włożyć obtoczone w mące mięso i usmażyć z obu stron. Przełożyć do rondla, wlać śmietankę i gotować pod przykryciem około 5 minut. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem, kaszą lub z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię podobnie bo mi smakuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Połączenie bardzo fajne. Musze zrobić takiego fileta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !