Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zapiekanka z warzywami i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
masło 3 łyżki
kiełbasa 30 dkg
śmietana 150 ml
ser żółty 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
warzywa 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zapiekanka z warzywami i kiełbasą

Ryż ugotować w 400 ml wody z dodatkiem łyżki masła. Na reszcie masła poddusic pokrojone w kostkę warzywa i kiełbasę. Zdjąć z ognia, wymieszać z ryżem, doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyc do niego masę ryżową i zalać śmietaną i posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.03.2011 19:58
super
jolita 01.03.2011 15:43
super
novita26 01.03.2011 15:34
mniam mniam
matii6 01.03.2011 11:37
rewelacyjna
iwa643 01.03.2011 07:29
smaczne
Iwona51
Iwona51 28.02.2011 22:00
pycha
Nina7 28.02.2011 14:11
musi smakować rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak