Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka bawarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kajzerka 5 szt
cebula 1 szt
boczek 30 dag
szynka 30 dag
pieczareki całe 40 dag
ser żółty 20 dag
miód 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
olej do smażenia 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka bawarska

Bułkę przecinamy na pół i wydrążamy.Cebulę,boczek i szynkę kroimy w kostkę.Pieczarki ścieramy na tarce.Na patelni rozgrzewamy olej,wkładamy pieczarki i chwilę smażymy.Dodajemy cebulę,boczek i szynkę.Smażymy mieszając.Dodajemy miąższ z bułek i miód.Doprawiamy czosnkiem,oregano i bazylią.Mieszamy i smażymy 5minut.Farszem napełniamy wydrążone bułki,posypujemy startym serem.Pieczemy ok.10minut w temp.180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak