Sposób przygotowania

Pięć jajek gotujemy na twardo.Do wrzącej wody wsypujemy szczyptę soli,wtedy jajka łatwiej się obiorą.Bułkę moczymy w mleku i dokładnie odciskamy.Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i smażymy.Szynkę kroimy w cienkie paski.Ugotowane jajka i bułkę przepuszczamy przez maszynkę,używając sitka o dużych oczkach.Do masy jajecznej dodajemy cebulę i musztardę.Wbijamy surowe jajko,mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Masę dokładnie mieszamy.Dłonią nabieramy porcję i spłaszczamy.Nakładamy kilka pasków szynki i zawijamy,formując kolety.Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni.Kotlety podajemy z ryżem,keczupem i surówką z kapusty pekińskiej i papryki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !