Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z tartej bułki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
jaja 5 sztuk
cukier puder 4 łyżki
olejek migdałowy
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z tartej bułki

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olejek migdałowy. Ubić pianę z białek, stopniowo dodawać do niej bułkę tartą ciągle ubijając. Na koniec dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć do niego masę i upiec w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.03.2011 10:19
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak