Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dkg
szpianak 60 dkg
kiełbasa 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna 1 łyżka
żółty ser 15 dkg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem i kiełbasą

Ze szpinaku odciąć ogonki, zalać wrzątkiem i ugotować. Odcedzić, ostudzić i posiekać. Makaron również ugotować w osobnym garnku i odcedzić. Szpinak posolić, dodać margarynę, wymieszać. Kiełbasę pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułkę i ułożyć w nim warstwami makaron, szpinak i kiełbasę. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim zapiekankę. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.05.2011 22:15
bardzo fajny jest ten przepis
Iwona51
Iwona51 01.03.2011 09:49
smaczne
Anna138 28.02.2011 15:30
Pyszne to bedzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak