Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1.5 kg
cukier 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 7 łyżek
masło 0.25 kg
czosnek 1 szt
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po japońsku

W teflonowym rondlu roztapiamy masło,dodajemy maggi i pokrojony czosnek.Cukier karmelizujemy na teflonowej patelni na brązowo.Rondel z masłem zdejmujemy z ognia,wlewamy karmel i mieszamy,aż się rozpuści.Rodzynki i żurawinę moczymy chwilę we wrzątku.Do rondla wkładamy udka,dodajemy osączone rodzynki i żurawinę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak