Sposób przygotowania

Formę wyłożyć folią aluminiową, posmarować masłem, posypać bułka tartą. Białka ubić na sztywną pianę, ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po 1 żółtku. Gdy masa jajeczna jest puszysta, wsypać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Po ostudzeniu przekładać masą lub kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ja też lubię taki biszkopcik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    z kawą jeszcze nie piekłam trzeba wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !