Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicy zrobić dołek wlać niewielką ilość wody i wymieszać, następnie zagnieść ciasto dodając resztę wody, ciasto podzielić na kawałki, dobrze rozwałkować posypując mąką, krążki wycinać szklanką, na każdy krążek nakładać nadzienie składać na pół starannie sklejać widelcem, zagotować wodę z solą na wrzątek delikatnie wkładać pierogi, zamieszać gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze ok 3 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobnie
  • 5
    original
    Opublikowano

    Seba

    też tak robię?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Seba być może, ja nie wiem, hehe
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne zdjęcie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Też tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !