Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
włoszczyzna
miód 1/2 szkl
ocet 2 łyżki
sól
rodzynki 1 łyżka
migdały w płatkach 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie miodowym

Karpia po sprawieniu dzielimy na dzwonka. Z głowy, płetw i włoszczyzny gotujemy bulion. Dzwonka wkładamy do bulionu, solimy i gotujemy ok. 20 minut. W innym garnku zagotowujemy miód aż nabierze ciemnego koloru. Wlewamy następnie do miodu 1/2 szklanki bulionu z ryby i ocet, wsypujemy rodzynki i migdały. Trzymamy jeszcze chwile na ogniu a następnie zalewamy sosem karpia ułożonego na głębokim półmisku. Odstawiamy do zastygnięcia.Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.06.2011 18:58
lubie karpia
matii6 18.06.2011 19:19
karp na słodko,,ciekawe
Gonia555 05.03.2011 19:11
super smakuje
alaaa 28.02.2011 10:12
na pewno będzie smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak