Sposób przygotowania

Karpia po sprawieniu dzielimy na dzwonka. Z głowy, płetw i włoszczyzny gotujemy bulion. Dzwonka wkładamy do bulionu, solimy i gotujemy ok. 20 minut. W innym garnku zagotowujemy miód aż nabierze ciemnego koloru. Wlewamy następnie do miodu 1/2 szklanki bulionu z ryby i ocet, wsypujemy rodzynki i migdały. Trzymamy jeszcze chwile na ogniu a następnie zalewamy sosem karpia ułożonego na głębokim półmisku. Odstawiamy do zastygnięcia.Podajemy na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    na pewno będzie smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    super smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    karp na słodko,,ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubie karpia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !