Sposób przygotowania

• fasolę i soczewicę odsączamy, miksujemy,
• cebulę, czosnek i chili drobno kroimy, podsmażamy,
• dodajemy do masy fasolowej, mieszamy
• dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę i gałkę muszkatołową, mieszamy,
• z masy formujemy placuszki, panierujemy w pozostałej bułce i smażymy,
• awokado obieramy, usuwamy pestkę, kroimy,
• rozgniatamy widelcem, dodajemy serek, posiekaną natkę pietruszki, kolendrę, sól, pieprz i sok z limonki, mieszamy,
• placuszki podajemy z pastą z awokado

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    takich plackow jeszcze nie jadlam, skarbnica nowosci :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super połączenie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !