Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
marchewka 1 szt
ziemniak 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
bulion drobiowy 6 szkl
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
smietana 18% 6 łyżek
natka pietruszki
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Warzywa kroimy w kostkę i chwilę dusimy na roztopionym masełku, cały czas mieszając aż zmiękną. Następnie wlewamy bulion i gotujemy ok. 45 minut. Z mąki i jajka robimy lane kluseczki. Zupę przyprawiamy do smaku. Dodajemy śmietanę, chwile jeszcze gotujemy. Gotową zupkę posypujemy natką i koperkiem. Bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 11.11.2011 22:00
to coś dla mnie
Marzena34 15.04.2011 14:12
super zupa
Marzena40 06.03.2011 08:16
Doradco, jak to się stało że zostało dodane nie moje zdjęcie do tego przepisu???????

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak