Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w warzywach i winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 1,5 szkl
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 1/2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w warzywach i winie

Mięso podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem obrumienić na rozgrzanej oliwie. Zrumienione mięso wyjąć a na tłuszcz wsypać pokrojone marchewki i cebulę, włożyć mięso, podlać winem , dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.02.2014 23:21
Musi być smaczna.
romanrafal
romanrafal 13.10.2012 06:14
Pyszne jedzenie,fajny przepis
Iwusia 20.06.2012 22:53
wyśmienite danie
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 13:08
pycha
bernadetta2 05.08.2011 11:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak