Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie Napoleonki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 5 szklanka
budyń śmietankowy 1 szt.
żółtko jajek 4 szt.
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
herbatniki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie Napoleonki

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować masę aż do zgęstnienia. Na blasze rozłożyć herbatniki i nałożyć na nie gorącą masę. Przykryć resztą herbatników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 19.10.2012 23:44
dobre
Andzia1977
Andzia1977 17.02.2012 21:44
wypróbuję na pewno
kasienka23 06.02.2012 13:48
fajny przepis, skorzystam z niego :)
Magda60 17.01.2012 22:05
uwielbiam
Magda60 17.01.2012 22:05
uwielbiam
marchewka 27.03.2011 23:36
mniam!!!!
stokrotka 19.03.2011 22:38
fajne
marta1371 12.03.2011 23:00
łatwe i smaczne
Angelika10 01.03.2011 20:15
Super
Gosia40 28.02.2011 15:07
pyszne i łatwe w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak