Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z gulaszem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
mięso wołowe bez kości 500 g
Kostka Kucharek 1 szt
mąka
olej do smażenia
bulion 1 kostka
kasza jęczmienna 1/2 perłowa
kasza gryczana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z gulaszem

Kasze opłukać i ugotować z masłem i z kostką bulionową.
Mięso umyć i pokroić , oprószyć mąką i smażyc na rozgrzanym oleju do zarumienienia się, dodac wodę i kostkę Kucharek i dusić do miękkości.
Na talerze nałożyć kaszę, polać ją sosem mięsnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 12.04.2011 14:41
super , lubie kasze
Elżbieta17 14.03.2011 10:40
Ciekawy przepis:)
iza15 05.03.2011 21:59
lubę takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak