Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę, proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Tortownicę posmarować tłuszczem, Wkładać warstwami suche ciasto, utarte jabłka posypane cynamonem, znowu suche ciasto, następnie jabłka i ostatnią warstwą powinno być ciasto. Na wierzchu ułożyć wiórka z masła. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mm na pewno smaczny torcik;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacyjny tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !