Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szkl
cukier puder 15 dag
białko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1/4 łyżeczki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 4 łyżki
orzechy siekane 10 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa

Mak sparzyć , odcedzić, wystudzić i 2 razy przemleć w maszynce. Do maku dodać cukier puder, ubitą na sztywno pianę z białek, bułkę tartą, skórkę pomarańczową, orzechy, rodzynki i aromaty, dokładnie wymieszać. Masę makowa używać do wypieku rożnych ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.07.2013 21:47
W sam raz do makowca.
Iwona51
Iwona51 17.09.2011 11:33
pycha
halinka1011 27.02.2011 22:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak