Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka kukurydziana 15 dag
cukier 15 dag
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki kukurydzianej

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartej masy jajecznej wsypać mąkę, wymieszać. Następnie dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 27.02.2011 22:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak