Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
mleko 2 szkl
cukier 3 łyżki
jabłka 4 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
cynamon do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z jabłkami

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody, przykryć i rozgotować. Zdjąć z ognie, dodać cukier, cynamon, wymieszać. Mleko zagotować z odrobiną soli i cukrem waniliowym, wsypać kaszę i ugotować. Gorącą rozłożyć na talerze, polać utopionym masłem, na środek położyć smażone jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.02.2014 20:10
Podoba mi się to połączenie.
Dorota59 01.11.2012 11:40
smaczne
Motorek 21.01.2012 11:06
pycha
halinka1011 27.02.2011 22:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak