Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z pieca ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
mąka 1 łyżka
masło 10 dkg
śmietana 200 ml
bulion 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z pieca ze śmietaną

Mięso kroimy na grube zrazy. Dusimy na maśle. Następnie układamy je na półmisku i zalewamy sosem zrobionym z 200 ml śmietany
, 200 ml bulionu i bułką tartą. Wkładamy do piekarnika i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak