Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg.
pieczarki 40 dag.
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki kroimy w małą kostkę i podsmażamy z pokrojoną cebulką. Mięso doprawiamy magą, pieprzem i solą oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dodajemy jajko i żółtko a do pieczarek dodajemy białko. Formujemy kotlety w środek wkładając niewielką ilość farszu pieczarkowego. Obtaczamy w bułce i smażymy na smalcu. Możemy włożyć na ok.10 minut do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.11.2012 09:19
rewelacyjny pomysł;)
eli82 03.02.2012 20:00
mniam
SyMiki 10.05.2011 22:04
muszę spróbować
Misiek1 28.02.2011 16:42
Apetyczne kotleciki:)
Gosia40 28.02.2011 15:10
uwielbiam pieczarki!
MAŁGORZATA108 28.02.2011 11:20
Przepisik super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak