Sposób przygotowania

Włoszczyznę obra,oczyścić,umyć i pokroić na kawałki.Filety z kurczaka opłukać, włożyc do rondla razem z włoszczyzną,zalać wodą i gotować do miękkości ok.25 min.Pod koniec gotowania dopawić sola i pieprzem.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.Odsączyć i ostudzić.Kurczaka i włoszczyznę pokroić na małe kawałki.Dodać ryż i osoączony z zalewy groszek.Wymieszać,przyprawić do smaku przyprawą ziołową,solą i pieprzem.
Całość przełożyc do natłuszczonego,żaroodpornego naczynia.Podlać odrobiną wywaru i posypać startym serem.Zapiekać ok 15 min w temp. 170 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ryż to lubię w każdej postaci
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm fajny pomysł;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !