Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić w plastry, lekko posmarować oliwą i położyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Piec z obu stron aż do miękkości w temperaturze około 180 stopni. Gdy skórka bez problemów odchodzi od miąższu, bakłażany wyjąć i wystudzić. Miąższ oddzielić od skórek, które należy wyrzucić. Dokładnie go rozdrobnić i dodać ser feta, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, a następnie sól, pieprz oraz po łyżce oliwy i octu. Dokładnie wymieszać. Przybrać oliwkami. W miarę możliwości dobrze jest przed podaniem schłodzić potrawę w lodówce. Tak przygotowaną pastą można smarować ciepłe tosty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    troszke trudne ale smacznie opisane ;d
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pyszne danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !