Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ser feta
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażanów

Bakłażana pokroić w plastry, lekko posmarować oliwą i położyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku. Piec z obu stron aż do miękkości w temperaturze około 180 stopni. Gdy skórka bez problemów odchodzi od miąższu, bakłażany wyjąć i wystudzić. Miąższ oddzielić od skórek, które należy wyrzucić. Dokładnie go rozdrobnić i dodać ser feta, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła, a następnie sól, pieprz oraz po łyżce oliwy i octu. Dokładnie wymieszać. Przybrać oliwkami. W miarę możliwości dobrze jest przed podaniem schłodzić potrawę w lodówce. Tak przygotowaną pastą można smarować ciepłe tosty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.06.2011 12:29
fajny pomysł
RenataZ-et 07.06.2011 00:39
wyśmienite!
kochanyptysiu 09.02.2011 07:38
pyszne danie!
lucyna15
lucyna15 16.06.2010 09:36
troszke trudne ale smacznie opisane ;d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak