Sposób przygotowania

Goch namoczyć na 12h w przegotowanej wodzie, ugotować go w małej ilości wody do miękkości, ciągle dolewając wody,aby się nie przypalił. gdy groch będzie miękki nadmiar wody odparować a groch przepuścić przez maszynkę. na maśle zrumienić cebulę. dodać do zmielonego grochu jaja,tartą bułkę, sól, roztarty czosnek i zrumienioną cebulę. Masę dobrze wymieszać. Masę grochową formować w wałeczki o dł.8cm a następnie panierować w jajku i bułce,smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oo z grochu, fajne;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !