Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Dodajemy miód. Mieszamy i dodajemy sodę oraz śmietankę. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cynamon i cukier ( może być też cukier puder). Dodajemy rozpuszczoną margarynę i wbijamy jajko. Mieszamy robotem kuchennym.
Na stolnicy podsypanej mąką wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy je i wycinamy foremkami kształt kwiatuszków. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy cukrem cynamonowym.
Pieczemy w 180 C aż się ciasteczka przyrumienią.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają bardzo apetycznie ,nie ma jak ciasteczka własnoręcznie upieczone
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Sliczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    własne wypieki są najlepsze ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !