Sposób przygotowania

Na samym początku rozpuścić margarynę i dodać do niej mleko, kakao i cukier. Przygotowaną masę schłodzić. Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodać mąke,proszek do pieczenia, żółka i 4/5 masy z rondelka(resztę masy użyjemy jako polewy do ciasta). Wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w 200 C. Gdy murzynek ostgie polać go resztą masą z rondelka.

(Polecam do tego murzynka użyć formy prostokątej 40x10 m, ja użyłam 40x25 i mój murzynek nie był wysoki)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    heh nigdy nie zdążę zrobić polewy, od razu znika :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !