Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
mięso mielone 500 g
pieczarki 1/4 kg
pomidory krojone puszki 1 puszka
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żół 20 dag
makaron rurki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem mielonym

1.Cebulę drobno kroimy i rumienimy na oleju. Następnie dodajemy pieczarki, mięso mielone i wszystko dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy pomidory i doprawiamy.
2. Margarynę i mąkę mieszamy a patelni i dodajemy odrobinę mleka tak aby powstał sos, który następnie dodajemy do farszu i wszystko mieszamy.
3. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, układamy w nim warstwę wcześniej ugotowanego makaronu i nakładamy farsz i posypujemy startym serem. Później znów nakładamy makaron, farsz i ser tak do wykorzystania zasobów.
4. Wszystko wkładamy na kilka minut do piekarnika aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 14.06.2012 11:09
pychotka :)
novita23 08.03.2011 17:37
lubię
Misiek1 28.02.2011 16:46
super!
mysza666 27.02.2011 21:53
Uwielbiam takie połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak