Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos groszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 300 gram
groszek mrożony 200 gram
oliwa 2 łyżki
boczek wędzony 250 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 150 gram
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos groszkowy

Boczek i cebule pokroić w kostkę i zesmażać na patelni na oliwie – małej ilości. Dolać wino i śmietanę potem gotować na małym ogniu około 3-4 minut. Wyjąć groszek i rozmrozić, wrzucić do reszty i zmiksować Benderem. Doprawić przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.12.2010 10:01
smaczny
banditka 25.08.2010 20:45
do makaronu lub mieska
Kate131 03.06.2010 11:48
do czego mozna go podawac?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak