Sposób przygotowania

Na samym początku rozpuścić margarynę i dodać do niej mleko, kakao i cukier. Przygotowaną masę schłodzić. Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białke dodać mąke,proszek do pieczenia, żółka i 4/5 masy z rondelka(resztę masy użyjemy jako polewy do ciasta). Wszystko ze sobą połączyć. Przygotowaną masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w 200 C. Gdy murzynek ostgie przeciąć go na 2 części. Jedną część ciasta przełożyć powidłami śliwkowymi, a następnie położyć na to wierzch murzynka. Na samym końcu polać resztą masą z rondelka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !