Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w kostkę, a następnie w bardzo cieniutkie plasterki. Można wcześniej ją lekko schłodzić w zamrażalce wtedy się będzie dobrze kroiła. Następnie smarujemy i marynujemy całą noc w „Pasta meksykańska do wołowiny” ( http://www.doradcasmaku.pl/przepis/111392/pasta-meksykanska-do-wolowiny.html ). Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Przyprawiamy solą. Zeszkloną cebulkę przekładamy do miseczki i wrzucamy wołowinę wraz z pastą. Smażymy na dużym ogniu nieustannie mieszając. Gdy zacznie puszczać soki dodajemy usmażoną cebulę, pokrojoną papryczkę chili i zmniejszamy ogień. Dodajemy pomidora, przecier pomidorowy i zalewamy bulionem. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 30 minut. Następnie dodajemy fasolkę konserwową i trzymamy na ogniu kolejne 15-20 minut, aż całość zgęstnieje. Pod koniec dodajemy kukurydzę. Można podawać z ryżem ugotowanym z domieszką słodkiej papryki. Inspiracją do powstania tego przepisu był wpis na blogu Borgii – http://www.doradcasmaku.pl/blog/2480/wpis/30/chili-con-carne.html.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Na pewno smakuje wyśmienicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    To jest coś pysznego:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    podobna do mojej, tylko ty masz wołowinę i czerwona cebulę, już wstawiłam u siebie zdjęcie możesz zobaczyć efekt. W smaku była fantastyczna, ale muszę zobaczyć z wołowina jak smakuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tak widziałem :o) Nawet dodałem komentarz :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyśmienite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super,kozak
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym porcyjkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    To danie na pewno by mi posmakowało!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !