Sposób przygotowania

Na ciasto:
Mąkę należy posiekać z margaryną, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz ¼ szklanki cukru pudru. Dodać śmietanę. Białka oddzielić od żółtek, do ciasta dodać żółtka, zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 20 minut. Wyjąć z lodówki, rozwałkować, na blachę posmarowaną margaryna i bułką wyłożyć i zapiekać 10 minut na zloty kolor. Wyjąć.

Masa truskawkowa:
Ubić pianę z białek, dodać cukier puder ½ szklanki i aromat waniliowy, ubijać, na końcu dodać kisiel, wymieszać mikserem. Truskawki pokroić w plasterki i wrzucić do mas.

Wykładać masę truskawkową na ciasto i piec około 15 minut w 180 stopniach. Pycha!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Kasiu wczoraj upieklam dla rodzinki na majowy weekend :) a juz pol blachy nie ma hehe
  • 6
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Jakiś cienki ten biszkopt mam przepis który zawsze się udaje
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    gacopierz to nie biszkopt tylko kruche ciasto dlatego jest nizszy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    MNIAM!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !