Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasoli i warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dag
cebula 2 szt
papryka 1 szt
masło 2 łyzki
jajko 2 szt
szczypiorek 2 łyżki
mleko 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola czerwona z puszki 2 puszka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasoli i warzyw

Posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę podsmażyć na maśle. Szynkę pokroić w grubą kostkę. Fasolkę osączyć z zalewy. Szynkę i fasolę dodać do cebuli z papryką i wszystko dusić około 5 minut. Do miski wbić jajka, dodać ser, mleko, szczypiorek, wymieszać. Zalać warzywa, przykryć i powoli podgrzewać aż do ścięcia. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.12.2013 09:26
smaczna zapiekanka
Rybciia 19.04.2013 08:22
smaczna :-)
Wafelek2601 16.05.2012 19:28
pyszna
Motorek 02.04.2012 09:39
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak