Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* salata lodowa - glówka sredniej wielkosci,
* oliwa z oliwek - 3-4 lyzki (lub wiecej),
* sok z cytryny - 4-6 lyzek (opcjonalnie),
* cukier brazowy (lub inny) - 2 lyzki (mozna wiecej do smaku).

PRZYGOTOWANIE:

W razie potrzeby odrzucic zewnetrzne liscie salaty i odciac twarda lodyzke. Posiekac i wrzucic do miski. Dodac sok z cytryny, oliwe z oliwek i cukier. Mozna to zrobic w szklance - wymieszac wszystko razem i polaczyc z salata. Doprawic do smaku i odstawic na 10 minut, aby smaki sie przegryzly. Surówka znakomicie smakuje z pokrojonymi w kosteczke zabkami czosnku, ale ze wzgledu na czlonków mojej rodziny, którzy go nie lubia, musze zrezygnowac z tej wersji. Jednak czosnek, kiedy sie troche przegryzie, dodaje surówce super smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smacznie tak jak lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Szybko i zdrowo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !