Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z salaty lodowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z salaty lodowej

SKŁADNIKI:

* salata lodowa - glówka sredniej wielkosci,
* oliwa z oliwek - 3-4 lyzki (lub wiecej),
* sok z cytryny - 4-6 lyzek (opcjonalnie),
* cukier brazowy (lub inny) - 2 lyzki (mozna wiecej do smaku).

PRZYGOTOWANIE:

W razie potrzeby odrzucic zewnetrzne liscie salaty i odciac twarda lodyzke. Posiekac i wrzucic do miski. Dodac sok z cytryny, oliwe z oliwek i cukier. Mozna to zrobic w szklance - wymieszac wszystko razem i polaczyc z salata. Doprawic do smaku i odstawic na 10 minut, aby smaki sie przegryzly. Surówka znakomicie smakuje z pokrojonymi w kosteczke zabkami czosnku, ale ze wzgledu na czlonków mojej rodziny, którzy go nie lubia, musze zrezygnowac z tej wersji. Jednak czosnek, kiedy sie troche przegryzie, dodaje surówce super smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 17.06.2012 00:05
oooooooooooooooo
rjustysia 20.01.2012 12:29
Szybko i zdrowo :)
anemon 15.01.2012 13:22
Smacznie tak jak lubię.
pigila
pigila 10.05.2011 19:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak