Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks bakaliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 10 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
orzechy siekane 5 dag
migdały siekane 5 dag
śliwki suszone siekane 5 dzg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Keks bakaliowy

Bakalie, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać z mąką. Masło ucierać z cukrem pudrem dodając stopniowo jajka. Do masy dodać mąkę i wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.03.2013 10:33
takie keksik to u mnie obowiązkowo jest pieczony na Wielkanoc, a to już tuż tuż.....
fictor123 10.03.2012 08:57
super
Wafelek2601 09.10.2011 11:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak