Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* schab bez kosci - 5 niewielkich plastrów,
* pieczarki - 8 malych sztuk (lub wiecej),
* cebula - 1 sredniej wielkosci,
* kostka bulionowa grzybowa - 1 sztuka,
* sól, pieprz, pieprz ziolowy,
* maka pszenna - 1 lyzka,
* olej - kilka lyzek.

PRZYGOTOWANIE:

Cebule umyc, osuszyc i pokoric w piórka. Pieczarki obrac i pokroic na polówki. Schab umyc i osuszyc za pomoca recznika papierowego. Przyprawic sola i pieprzem ziolowym z obu stron i wrzucic na rozgrzany olej. Podsmazyc lekko z obu stron i przelozyc do rondla. Zalac mieso goraca woda, dodac kostke grzybowa, pieprz naturalny i 1/2 lyzeczke soli. Gotowac przez 45 minut na wolnym ogniu, po czym dodac cebule i pieczarki. Gotowac przez kolejne 15 minut, zdjac z ognia, wymiieszac z maka rozpuszczona w niewielkiej ilosci zimnej wody, ponownie zagotowac. W razie potrzeby doprawic do smaku. Podawac z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spuper

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !