Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* Płatki owsiane błyskawiczne – 2 X 2/3 szklanki (o pojemn. 250ml),
* Otręby pszenne – 2 x 1 łyżka,
* Wrząca woda – 2 x 1,5 szklanki (lub więcej),
* Cukier brązowy – 2x 1,5 łyżki,
* Sok z cytryny – 2 x 1 łyżka (opcjonalnie),
* Kiwi – 2 sztuki,
* Gruszki – 2 sztuki,
* Syrop naturalny owocowy (u mnie malinowy).

PRZYGOTOWANIE:

Do dwóch salaterek nasypać po 2/3 szklanki płatków owsianych i po łyżce otrąb pszennych. Każdą z porcji zalać 1,5 szklanki wrzącej wody, dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać. Pozostawić do spęcznienia przez 2 minuty, lub podgrzać w mikrofali przez minutę, ponownie wymieszać. Jeżeli owsianka będzie nam zbyt gęsta, dodac wiecej wody i dosłodzić do smaku. Owoce obrac, umyc i dowolnie pokroic, po czym ułożyć je na wierzchu owsianki. Polac naturalnym sokiem owocowym i spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ładnie podane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    zdrowo i apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    ciekawe...można by wypróbować również z mlekiem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada zachecajaco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !